Tuesday, 7 April 2009

Soalannya adalah....

Saya ada satu soalan quiz untuk anda, kalau ada yang tersinggah disini la. Sape dapat jawab dengan tepat dan pantas akan membawa pulang hadiah berupa tuttttttttt.......... rohsia.

Ok. Soalannya : Siapakah nabi yang kena korbankan anak dia yang nabi jugak tu? Peristiwa apakah itu?

Pergh!! Dasyat tak soalan dia?

Please....help me. Saya sangat naive. Gila loser.

Kawan aku dah suruh balik baca bible je. Tak pun taurat atau pun zabur. Ishh...lahabau betul mulut dia. Memang nak kena tampar.

p/s: Tijah yang sangat lawa....help me!!!! call 911.

8 comments:

Tijah said...

nabi ibrahim yg kena korbankan anak dia nabi ismail...

amacam?

My Spirit Finger said...

Tijah,
Wah! bangga mak. sepantas kilat. Nasib baik lagi aku tak balik baca bible. mana jawapan soalan ke 2?

Tijah said...

soklan no.2 aku tak sempat gugel lagik. hahahah!!!

Nonoy said...

peristiwa raya korban la kan..
kira mula2 Allah suruh korban kan anak dia..tgk dia ikut x perintah..
so bila dia nak korbankan..Allah tukarkan anak dia tu kepada kibas..kibas kira kambing biri2 x silap..

cea..terel x aku..tepuk2..
x google ok.*sambil kembang2 hidung kat tijah*

aku rasa betul kot..x tau la kalau aku pandai2 tukar cerita pulak..muahahaha..

Nonoy said...

p/s ; ni pija yg jawab..tp terlupa log out acc noy..begitu jugak comment di bawah..
- mana mungkin noy tau fakta2 ni..hahha..

Tijah said...

pandai noy/pija...

yer. aku sebagai kakak-kakak...saja nak kasi can adik-adik test IQ kannnnn???

*kaverina...

chicsinred said...

p/s ; ni pija yg jawab..tp terlupa log out acc noy..begitu jugak comment di bawah..
- mana mungkin noy tau fakta2 ni..hahha.-->haha kurang sungguh!

My Spirit Finger said...

Wow! peeja...amazing. saya sendiri pun tak tahu langsung which nabi dan kenapa korban itu terjadi. yang saya ingat macam soalan yg saya bagi tulah. macam tu jugak lah cara saya tanya kawan saya....*clap-clap*