Monday, 29 June 2009

My NB goes jogging

Habis bergegar seluruh badan terutama di bahagian yang berlemak berkrim disukai ramai, melambai-lambai bergoncang-goncang bak kata Peeja. Hambik kau setelah sedekad tak turun padang, sekarang baru terhegeh-hegeh nak berexcercise semula. Ok lah tu sebelum terlambat, sebelum badan menjadi mak buyung kan.

Agak-agak satu pusingan padang bola berapa ratus meter ek? Apa-apa pun mak bangga dengan diri sendiri kerana berjaya melakukan 5 pusingan. Wohoo!! 2 pusingan berlari, 2 pusingan berjalan (kerana rasa macam dah nak mampus) dan 1 pusingan separuh berjalan separuh berlari. Amin........Aku masih bernyawa.

Pepagi dah kuar rumah 7.30am. Wah semangat gila!! Sesorang pulak tu. Jenguk di ruang tamu anak mak nani sedap jer membungkuskan dirinya yang macam nasi lemak itu. Gigih lah aku sorang-sorang meneruskan perjuangan (walaupun orang yang mengajak itu tak de pun kan...) dalam usaha menurunkan/menguruskan badan ketahap bentuk badan idaman (wah! statement tak henggat).

Aku dah menyampah tengok diri sendiri. Bukannya tak bersyukur, aku bersyukur dengan apa yang ada cuma, bila anda beringinkan sesuatu macam nak kuruskan just go for it, usahalah, usaha kan tangga kejayaan. Aku nak badan aku fit not just body menawan. Rasa macam bila tengok badan sendiri di cermin rasa macam bayang aku di cermin tu mengejek aku balik like

"What the...!! What is this?? Who is this fucking fat girl??!!"

Ya...itu lah yang aku rasa. Rasa macam nak tampar je diri sendiri dalam cermin tu sebab aku rasa dia mengejek-ngejek diri ku ini. Gila physco. I am fat, but not that fat lah. Do you got it? But I still got all the lemak-lemak yang turut melambai-lambai jika aku melambaikan hi! hi! bye! bye! ku ini. I still have perut berlipat yang boleh jugak buat pelampung walaupun size pelampung budak-budak untuk disewa di Sunway Lagoon kerana Peeja sudah advanced
pelampung di PD dan berat ku juga sudah mencecah 60++ maka oleh itu saya tolonglah terasa diri ku ini gemok.

God knows how I wish I could wear all those leggings and skinny jeans and try to look hot. Tapi aku bedal je pakai juga walau pun peha sebesar balak di tasik kenyir. Hahaha......Pedulik walau pun kekadang terasa down juga kalau orang pandang atas bawah.

Oleh itu motivate kan diri sendiri untuk berusaha menjadi kurus. Sabtu lepas sudah start berjogging and harap dapat maintain setiap weekend. Hanya itu sahaja masa yang ada pun. Peeja!! Bila nak jogging together gether ni bersama sama gegirl mu itu...hikss

Sekarang aku tengah memulihkan otot-otot ku ini yang telah terkejut beruk dan mungkin telah menyangka tuannya ini telah buang tabiat kerana dikerah berlari. Ye lah aku bukannya Angelina Jolie boleh upah personal trainer dan nutritionist bagai kan. Huwaaaaaaa.......sudah muscle pain. Paling seksa bila nak turun tangga rasa tegang yang amat sangat terutama di bahagian peha dan lutut ini. Kalaulah boleh ku hiris lemak-lemak ini dan jamu kepada buaya-buaya di Sungai Rajang itu. Heh!!







Itu jer?

Dia datang muka masam marah mengamuk dia balik muka masam marah dan juga mengamuk.

Ok. Fine!!

Sunday, 28 June 2009

Monday Moron

Semua orang diam saja hari ini. O dear people, where are thou??

Friday, 26 June 2009

Masih demam tak kebah-kebah lagi

Iyaaa..... sehingga sekarang walau pun dah tengok Rabu lepas masih terasa lagi bahangnya Revenge of the Fallen ini.


Anak mak nani no. 2 ini begitu teruja nak
menayangkan t-shirtnya itu.
Sorry dear....tak nampak pun






Masih lagi tak puas hati.
Second attempt to show the Autobot logo.
Boleh lah walaupun ciput je nampaknya


Dalam tengah menunggu time nak masuk tu sangat terkejut I bumped onto an old friends of mine. Lama tak jumpa you. Ini la kawan lama I itu. The Foxy Megan. Tak Caya? Tolong lah (jangan) percaya.
































Me: Hello sexy....
She: Hello gorgeous

Me: Oi babik! lama tak nampak? Mana pi?
She: Cek sebuk la anak Pak Ali oi...banyak projek nih
Me: Amboi mentang-mentang la Transformers ni meletop kebabom gitu.
She: Tu la pasai. Rezeki tuhan bagi.
Me: Ni hang nak pi mana ni, lawa semacam nih.
She: Laaa....aku nak pi movie premiere la nih. Hang nak pi mana?
Me: Aku nak p tengok movie hang la.

She: Hey! I'm late. See you again
Me: Ok! See ya..have fun
She: You too.

Kan aku dah cakap. Tolong lah (jangan) percaya. Tanya anak mak nani. Dia saksi.

Oit!! Apple....pi tengok cepat movie nih. Kalo tak aku cerita kat ko dari A sampai Z apa jadi. Aku citer kang....

Ok weekend nak repeat lagi. Jangan lupa tau dear!

Beli....Simpan.....Tak Baca dan Terlupa

Ini adalah Cleo bulan Jun dan tersangatlah gampang kerana ia masih lagi belum dibaca dan lagi hina kerana masih lagi berada di dalam plastik pembalutnya, sedangkan lagi 2-3 hari je lagi dah nak masuk Julai.

Malah bertambah bangsat lagi cleo bulan May pun belum habis dibelek lagi. Huwaaaaaaaaaaaaa.......................Apa kena aku ni?? Banyak termakan semut ka.











Ini adalah cleo Bulan July baru beli pagi tadi. Tengok masih juga dalam plastik pembalut. Aku beli, pastu aku letak dalam drawer lama-lama terlupa. Nanti semua issue dah basi baru nak baca. Kalau article tu boleh diterima la kalo terlambat baca.

By the way nasib baik lah tahap kemalasan hari ni beransur reda sedikit. Kalau semalam dah tahap dewa hari dan turun sikit tahap cipan...akakakakakaka...


Ada yang buat kenduri tahlil ke malam ni?(mulut tak insurans)
Tapi kalo Mikel dalam mag Ujang mati aku sedih. Sape lagi la nak tolong panjatkan kelapa untuk tuannya.....

Biarlah MJ rehat dengan aman, semoga lepas ni dia tidak menggendong jamu untuk dijual. Kan chics kan....

Thursday, 25 June 2009

OMG...aku baru tahu yang MJ dah mati....

bila baca page Magenta sekejap tadi.......................... and from my personal view I think there will be no second MJ after this. What a loss. Don't you think?








I'm Gonna Make A Change, For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good, Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .I'm Starting With The Man In The Mirror
I'm Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
(If You Wanna Make The World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And Then Make A Change)




R.I.P Michael....peace n love!!

Wednesday, 24 June 2009

Hemm....nak buek apo nih

Malas tahap gaban hari ni. Mengantuk dan teruja menonton semalam tak habis lagi. I guess....Alahaiiiii. Kojo banyak ni makcik....Mamposs den nak melawan malas nih.

All Robots! Role Up......auwww.....

Wah tak sabau ni nak pi nonton Transformers ini malam.

Oh!! Mr. Hot Bumblebee.....wait for me.........
Ok nyah...sekarang mak nak transform balik ke bentuk asal.

1, 2, 3........hiahh!! TRANSFORM!



















Tadaaaaaa......................









Inilah rupa asal mak nok. Mak HOT tau. Saja je Megatron jealous Ohh!! Mak suka......


Psssssttt....jangan kasi tau Optimus tau, nanti dia mengamok jealous jugak. Oh! Tidak. Mak tak bersalah.
Mak nak pergi parti. Yuk dahhh!!


Psssttt!!psstt!!

Tijah! Nak ikut tak?

Monday, 22 June 2009

Isteri patut puas hati.....kuakuakua WTF?

Betul bak kata Peeja, dunia ini semakin menakutkan kan.

Tengah menGmailkan diri tetiba terpandang header iklan benda alah nih. Cuba tengok ni, dah takde benda lain dah nak iklankan ke?



click pada imej untuk lebih jelas


Nampak tak? Suami *tuttttt* awal? Isteri pasti puas? Ayoyo!!! Website paling tak tahan. Suami perkasa. Kasa tahap mana tu nok......

Tijah! Citer sikit tijah. Orang kahwin lebih maklum ni.

Huahuahuahuahuahuahua...............................

Sunday, 21 June 2009

Jamu ne.....jamu ne....jamu ne mas....

Apakah?

Balik dari Seri Pac hotel terus ke rumah Peeja mau nengok abangnya yang demam teruk itu. Ha'ah memang demam teruk, habis sakit segala badan from head to toe makan ubat pun tak kebah-kebah juga. Harap-harap it wont't take too long to recover. Janganlah sehingga menjelang hari itu. Hari apakah?

Sepetang di sana aku disajikan dvd cerita hantu. Lepas satu-satu dah macam marathon CSI pulak. Cuma aku dan Nonoy je menonton, yang lain tu dah tak de perasaan dah sebab dah tengok. Berbekalkan bantai sebagai perisai....Ayuh Noy! jom kita tengok!

Filem hantu Indonesia. Well, what do u expect kan. Memang la seram melampau. Citer hantu seksi jual jamu. Seksi Jah....bikin jamu hanya berkemban gitu dengan batik jawanya. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................takuttttttttttttttttttttttt. Memang terkejut melampau setiap celah bedah dia muncul hingga aku rasa kau boleh make wish nak hantu jamu ni muncul di mana. Aku rasa kalau aku tengah pegang pop corn masa tu mau berterabur habis semua ala-ala Mr. Bean tengok wayang. Noy pun dah cedera siku terkejut punya pasal siku sudah hentam sama sofa. Nak lagi best....ditambah pula dengan papa yang membuka suara home theatre yang kedengaran sudah seakan-akan anda berada betul-betul di TGV. Tq papa sebab menambahkan lagi thrill kami menonton semalam.

Ceritanya aku rasa macam urban legend la. Cerita hantu zaman sekarang. Perempuan janda berhias meletopzz gendong jamu bawa pergi jual. Dah kata mak janda seksi jual jamu sapa lagi yang nak beli of course Mr. Jantan la yang beli pun. Lepas tu kena kacau dengan jantan jahat ala-ala dirogol gitu kena bunuh dan bangun kembali untuk balas dendam. Tapi dekat last last dah tahu cerita hujung pangkalnya dah tak tutup muka dengan bantal dah.

Tapi awas, jangan pecahkan telur merata-rata walaupun di dapur anda untuk hanya memasak maggi mee atau sayur campur atau pun sambal telur kerana hantu jamu gendong ini pasti muncul di sebelah anda walau pun semasa anda tengah mengacau maggi mee dalam periuk atau pun anda kan kendengaran orang mengacau telur dalam gelas sambil melaung-laung yang suaranya kedengaran sayup-sayup ,

"jamu ne......jamu ne.....jamu ne mas.........."

dan anda akan berasa sangat/amat irritating apabila nak tidur pun hantu jamu ini masih lagi mengacau telur dalam cawan sambil melaung

"jamu ne......jamu ne.....jamu ne mas......." di tepi telinga anda.


Aaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh....................

Peeja sehingga sekarang masih terngiang-ngiang di telinga saya hantu jamu ni dok menjual jamu

"jamu ne......jamu ne........jamu ne mas........." Adakah dia telah menumpang LRT dengan saya semalam? Oh! Tidakkkkkkkkkk...... If i have the guts macam mamat dalam film tu untuk mengangkat dua jari seraya berkata

"PEACE" kan best.


Apa ada dengan Jangan Tegur? Balik tidor lah! (dengan berlagaknya)

Friday, 19 June 2009

Me so NAIVE

Saya berbelog (bak kata hanis zalikha) dari Hotel Seri Pacific kerana menghadiri program di sini, dan saya adalah sangat naive dan jakun kerana tidak tahu membuka pintu bilik. Setelah panggilan dibuat bertalu-talu kepada kawan untuk bertanya cara-cara membuka pintu bilik. Hampir saja nak ketuk jiran sebelah semata-mata nak tanya cara nak buka pintu. Akakkkakkakakaaakakaka..........

Oh! rupa-rupanya cuma perlu touchkan kad sahaja dipintu baru boleh buka. Maka dengan itu saya telah ketawa sorang-sorang macam orang gila dek kerana kenaivefan(ini perkataan direka sendiri) diri
sendiri.

Thursday, 18 June 2009

Chee-pup strikes again

Depa dok main-main lagi cipap peeja oih.....melampau betul tau orang-orang ni. Suka sangat benda-benda lucah. Tak suka tau.



So scary......

cipap nyonya.....macam nama kuih pun ada
cipap nyonya = kuih nyonya
hemmmmm......... sama kah?




cipap tanduk ke pisang tanduk ke....mana sedap?
lu tanduk la kepala lu sendiri baru tahu sedap ke tidak.

cipap sapa ada tanduk? cepat angkat tangan!!!

Gila punya orang.

Aku adalah orang miskin hina dina hari ini kerana....

aku tertinggal wallet di rumahhhhhhhhhhh!!!!......huwaaaaaaaaaaaa..................... satu sen pun tarak!!
Indon pun boleh jadi.
Aiya!! ini macam manyak susah ooo....

Orang tua-tua bilang...... kalau terjadi sesuatu yang agak di luar jangkaan, mungkin akan berlaku juga sesuatu

maka aku pun tunggu lah......

dari malam tunggu ke dinihari
dari dinihari tunggu ke pagi
dari pagi tunggu ke tengah hari
dari tengah hari tunggu ke petang
dari petang tunggu ke senja
dari senja tunggu ke malam
dari malam tunggu ke dinihari balik
dari dinihari tunggu ke pagi balik

ishhhh.....dah 24 jam ni. Tak larat nak tunggu dah ni. Tak hujan pun.
Sungguh tidak sesuatu!! Cess....

Fakta ka Auta ka?

Sungguh bidaah.


Wednesday, 17 June 2009

Apa perasaan kau apabila mendapat tahu kau telah ditawarkan.....

program/ tempat di Harvard Business School, Boston, USA dan segala perbelanjaan ditanggung beres walau pun tempoh programnya singkat. Cuma perlu bawa hati, niat, rajin, otak, mental dan usaha selain dari kaki, tangan dan badan sendiri.

Oi!! Alat tulis tak payah bawa ke? Yelah...yelah....stationeries, have too.

It is a chance of a lifetime. OMG, I wish I could.

Oh! Dear Friend,
Am so jealous and proud of you.





(p/s: Image adalah hasil googlelan)

Thursday, 11 June 2009

Hot & Hazy

~apabila global warming + hutan terbakar bersatu beginilah jadinya~

(picture courtesy of Mr. Magnuscaleb)

Wednesday, 10 June 2009

Cipap cik piah??


Sape cik piah?

Kenapa dengan cipap cik piah?
Best ke cipap cik piah?
Piah! Piah! apsal ko tinggal cipap ko merata rata piah?
Kan dah jadi bahan rujukan orang ni ha...

Kalo abang ipar ko ganas, tak dapek den nak nolong ha...
Pi la report polis.


Tuesday, 9 June 2009

...........................................................

Hey! Barbiturat tua!

Rezeki masing-masing ok!! Faham??

Wednesday, 3 June 2009

Alahai...cutenya si tonyok tu

Mari mengenal dunia haiwan. Dapat souvenir dari rakan. A bookmark.
Cuba tengok yang hujung tu....yang paling hujung tuh la. Nampak ke tak nampak?
Ini kes berat ni. Macam mana aku nak baca buku? Macam mana aku nak menanda. Dah la mughallazah. Baru-baru ni dah jadi serial killer plak. Satu donia dia p membunuh. Jack the Ripper pun kalah. Boleh la dia pi berkawan dgn Dr. Hannibal Lector.....





Kalo tak nampak jugak, maknanya anda sudah lama hiduppppppppp...meh.....kasi zoom sikit.
Jeng....jeng...jeng....


Ala tomei-tomeinya dia tu. Kaler merah lagi.


Aku: Alahai...comeinya bookmark *BABI* ni.
Member: Hoih!!! suka-suka je cakap aku bagi bookmark *BABI* babi.
Aku: Habih!! ni bukan *BABI* ke babi?
Member: Mana?
Aku: Tu..tu...yang hujung tu kaler merah tu.
Member: (Gelak macam haram) A'ah la *BABI*....ku pikirkan...
Aku: Apa?
Member: Ku pikirkan Kancil!!

Aku pitam.................



p/s: Tijah!! where are thou??


Dah runtuh pulak kerjanya & Beauty n the Beast

Sudahkah anda membaca news di surat khabar hari ini? Selain daripada gossip hangat Diraja ittew (haha...peeja pinjam perkataan jap). Tentang bumbung Stadium Sultan Mizan yang roboh di Terengganu ittew? (peeja...pinjam lagi).





Saya rasa saya sudah dapat jawaban kepada punca keruntuhan bumbung stadium tersebut kerana telah mendapat info terkini. Dasyat giler lah!! (bak kata awie dalam film zombie kg. pisang) Apakah mungkin negara kita akan diistiharkan darurat? Oh!!! tidak...nahi hey...


























inilah puncanya bumbung stadium runtuh




Ultramen Tiga, Cosmos, Dyna, Gaia, Mebius, Taro, Ace dan Agul...dengarlah rayuan kami, bantulah negara kami....help..help....help....janganlah biar saksaksa gorgon tu musnahkan bangunan kami, hutang pun belum bayar habis lagi....please!!please!!...



Tuesday, 2 June 2009

Ada yang tengah tension ke? Nah.....cuba ini. Mungkin mampu menolong. Mana tau....

Nah!! Hambik. Luruh urat perut....

Gelak sampai lebam...bagus untuk terapi.



video


Ada yang pengsan tak? Jatuh bangun sendiri, tak dapek den nolong hah.