Sunday, 21 June 2009

Jamu ne.....jamu ne....jamu ne mas....

Apakah?

Balik dari Seri Pac hotel terus ke rumah Peeja mau nengok abangnya yang demam teruk itu. Ha'ah memang demam teruk, habis sakit segala badan from head to toe makan ubat pun tak kebah-kebah juga. Harap-harap it wont't take too long to recover. Janganlah sehingga menjelang hari itu. Hari apakah?

Sepetang di sana aku disajikan dvd cerita hantu. Lepas satu-satu dah macam marathon CSI pulak. Cuma aku dan Nonoy je menonton, yang lain tu dah tak de perasaan dah sebab dah tengok. Berbekalkan bantai sebagai perisai....Ayuh Noy! jom kita tengok!

Filem hantu Indonesia. Well, what do u expect kan. Memang la seram melampau. Citer hantu seksi jual jamu. Seksi Jah....bikin jamu hanya berkemban gitu dengan batik jawanya. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................takuttttttttttttttttttttttt. Memang terkejut melampau setiap celah bedah dia muncul hingga aku rasa kau boleh make wish nak hantu jamu ni muncul di mana. Aku rasa kalau aku tengah pegang pop corn masa tu mau berterabur habis semua ala-ala Mr. Bean tengok wayang. Noy pun dah cedera siku terkejut punya pasal siku sudah hentam sama sofa. Nak lagi best....ditambah pula dengan papa yang membuka suara home theatre yang kedengaran sudah seakan-akan anda berada betul-betul di TGV. Tq papa sebab menambahkan lagi thrill kami menonton semalam.

Ceritanya aku rasa macam urban legend la. Cerita hantu zaman sekarang. Perempuan janda berhias meletopzz gendong jamu bawa pergi jual. Dah kata mak janda seksi jual jamu sapa lagi yang nak beli of course Mr. Jantan la yang beli pun. Lepas tu kena kacau dengan jantan jahat ala-ala dirogol gitu kena bunuh dan bangun kembali untuk balas dendam. Tapi dekat last last dah tahu cerita hujung pangkalnya dah tak tutup muka dengan bantal dah.

Tapi awas, jangan pecahkan telur merata-rata walaupun di dapur anda untuk hanya memasak maggi mee atau sayur campur atau pun sambal telur kerana hantu jamu gendong ini pasti muncul di sebelah anda walau pun semasa anda tengah mengacau maggi mee dalam periuk atau pun anda kan kendengaran orang mengacau telur dalam gelas sambil melaung-laung yang suaranya kedengaran sayup-sayup ,

"jamu ne......jamu ne.....jamu ne mas.........."

dan anda akan berasa sangat/amat irritating apabila nak tidur pun hantu jamu ini masih lagi mengacau telur dalam cawan sambil melaung

"jamu ne......jamu ne.....jamu ne mas......." di tepi telinga anda.


Aaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh....................

Peeja sehingga sekarang masih terngiang-ngiang di telinga saya hantu jamu ni dok menjual jamu

"jamu ne......jamu ne........jamu ne mas........." Adakah dia telah menumpang LRT dengan saya semalam? Oh! Tidakkkkkkkkkk...... If i have the guts macam mamat dalam film tu untuk mengangkat dua jari seraya berkata

"PEACE" kan best.


Apa ada dengan Jangan Tegur? Balik tidor lah! (dengan berlagaknya)

5 comments:

Tijah said...

ko cam tau2 jer aku tgh memprescibe jamu mak dara skrg neh...

jamu ne mass.....

jamu nehhhh....

chicsinred said...

babik. malam kang tido sorang. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

My Spirit Finger said...

cess...jgn diulang bait-bait itu Tijah, aku tidak bisa dengarinnya.
(mcm skrip film la pulak)

chics,
hahhaha....aku pun sejak hari menonton tu hingga sekarang aku tidor buka lampu tau.

Akuro ® said...

Memang dr dulu lg pun duk tido bukak lampu. Muhahaha!

My Spirit Finger said...

Akuro (Jipun ka sangat)akakakakaka....
shut up yew!!