Monday, 10 November 2008

Mengisi masa lapang terlampau

Apa aku buat dengan masa lapang aku during weekend hari tu? Sesi mencantikkan rumah sewa ku. Tadaaaaaaa................
Walau pun tak secantik mana, ok la so so. So, ini lah hasilnya. Ini adalah living hall. Aku captured different angle from it. Kononnya nak puaskan hati sendiri kan.

Living Hall 1: Tema adalah putih dan merah (tak jugak. hentam kromo je)
Living Hall 2: Different angle plak

Living Hall 3: Oh! Sila abaikan gantungan baju yang menyakitkan mata itu. Almaklumlah rumah bujang. Alamak! Ada makluk hitam di tepi sofa itu...Apakah?

Living Hall 4: Floor lamp di suatu sudut sliding door

Ok... Kita ke dining hall pulak.
Dining Hall 1: Dinding bertampal cermin dari Ikea. Cuba perhatikan di cermin itu, juga terdapat suatu makhluk. Hish!!

Dining Hall 2: Dari sudut lain plak. 3 bingkai frame gambar bergantung di dinding



Dining Hall 3: Our meja makan. Simple jer.


Dining Hall 4: Jauh sikit. This is my dining hall. Overall.


Almari yang letak pasu bunga tu sebenarnya di recycle semula. Jadinya aku & the geng pun bagi idea why not jangan buang but alaskan dengan alas meja dan jadikan ia multi purpose table dan gantikan tempat kepada divider lama yang diletakkan di situ dulu.

Ok. Aku ini adalah seorang yang tangan bangku instead of kaki bangku juga. So aku pun kinda amaze bila aku boleh men"decorate" kan bunga seperti di bawah.


Ini adalah hasil yang tak seberapa dari seorang yang bertangan bangku. Air tangan sendiri tau..

Closer angle. Itu adalah idea housemate aku letakkan batu-batul kecil aquarium untuk menutupi span di pasu itu.


Divider ini asalnya pembahagi antara ruang makan dan tamu. Oleh kerana dah bosan dengan kedudukan asal kita orang ubah letakkan satu sudut dinding. Diamlah ko kat situ k.

Tv & carpet kecil bulat-bulat.


Dan akhirnya.....Ohh...!! Tuan tanah yang sudah kepenatan.



Alamak! Ini bukan gambar yang telah di super imposekan. eeeeeeee......ada makhluk yang mengerikan di belakang. Sumpah saya tak sedar!

Aku puas hati tapi aku sedih. Dah 3 tahun aku menghuni rumah ni akhirnya perkhabaran sedih aku terpaksa pindah sebab landlord nak ambil balik rumah ni. Tsk..tsk...tsk..














2 comments:

peej said...

sangat lawa la hiasan baru...serious...dulu x selawa ni pun..hahah..
tp gambar mahluk di belakang kerusi itu mmg menakutkan..haha

JMAM said...

cantik deco kamu...Ikea concept..pandai kamu menghias... tapi dah kena pindah pulak...cian..