Monday, 24 November 2008

Apa yang aku merepek ni Syaitonnn...

Medium aku berkomunikasi di office dengan kenkawan di office lain adalah menggunakan email. Kelakarkan? Orang lain berYM, berMSN tapi aku pakai email.

Kenapa? Sebabnya office aku dah block dah semua-semua benda alah yang pada fikiran depa boleh melalaikan pekerja, membataskan hubungan sesama rakan sekerja, melembabkan produktiviti dan sebagainya lah. Shitlah.

Ye lah nanti kang dok sibuk berYM kawan sebelah cubical sendiri pun tak kenal. Ye dok? So aku mengambil inisiatif kita beremail sajalah. Bayangkan cam kita tengah berYM.

Gayut telepon? Uish!! tak nak aku...pemalas nak pegang gagang. Plus aku bukan kaki gayutnya orang.

Kawan: Oi!! Balik awai malam ni!
Aku: Apahal balik awa!? Ada apa? Nak banje aku pizza ke? ok je?

Kawan: Nenek ko kim salam nak banje pizza.
Kawan: Ni ha...tetiba...Rasa cinta.. kini mula membara..
ternyata keliru & tak menentu.. ku bersalah kerna menggunakan helah..
bla bla bla.. la la la...(macam tengah menyanyi)
Aku: Apa yang ko merepek ni syaitonnnn!!!!???

Kawan: Cite ku milik mu ler... Aparaaa...
Aku: ohhhhhhhh.....Itu ke.

(Aku terjebak tgk cerekarama di tv3....help!) AKu ingatkan ini adalah mentera nak panggil waris keluar daripada kubur.
Akakakakakaka. Taksub sial citer Kasih ku seru.

Kawan: Sape yang merepek ni syaitonnnn? Aku ke kau syaitonnn...??

Ntah kenape bila terbaca ni kat email aku kepala hotak aku fikir citer si Waris nih. Walhal member aku citer pasal citer lain. Bordo nih..

Cisss....!! Nampak sangat tidor tengahari kat office lepas tu cukup time bangun tidor dok mamai-mamai tak basuh muka dan kumur mulut lagi terus buka email. Hambik ko setan, SYAITONNNNN.....

4 comments:

shahril mohammad said...

tergelak aku nampak username: my spirit finger. apa tajuk filem tu ye? lupa dah. :p

My Spirit Finger said...

eemmm.."Bring it On" kot. If I'm not mistaken la.

peej said...

kau mmg sewel..

My Spirit Finger said...

peeja,

i love u too...