Monday, 6 July 2009

U can do it....u can do it

Dear Chics,

Penat sungguh perkara puasa.

I don't know why I wrote this memo to you (sewel sebab menahan lapar...har...har..har). But, heh! I'm so impressed with the guts that you have to berpuasa setiap hari, not like me yang so so naive yang baru berpuasa separuh hari dah macam kucing hilang anak meroyan. I wish I could be as kuat iman as you do. If today's fasting went well, I still have 9 more days to go (puasa ganti Ramadhan) huaaaaaaaaaaa..................................

Oh! God...kuatkan lah iman hamba mu ini walaupun tahu hambamu ini sangat punah dengan godaan (cewah!). Mana lagi nak menahan setan-setan yang menggoda dengan mengajak pergi lunch makan laksa. Shit! (adakah Shit! ini berbentuk makian?) Mana lagi nak menahan mulut dari menghanjeng, mana lagi nak menahan bau maggie dari bilik sebelah...haha.... mana lagi nak menahan mata dari keranjang.......arghhhhhh.....kuatkanlah iman dari segala-galanya dan semua yang sama waktu dengannya..

Last but not least....sabar eh dza...sabar eh....tahan sikit je lagi......sikit jer lagi.

Oh! Laksa.........

2 comments:

chics said...

Dear Dzaza,

Aku nama je puasa tapi masih mencarut [dalam hati jela] dan bergossip di fb.

Satu tips nak puasa, apa kata kau bawak je duit singgi pegi keje? Tinggalkan bank card kat rumah.

Komfemmmmmmmmmmm boleh puasa

kay said...

ni pose ganti ke sunat?la..laksa pun boleh terliur?