Saturday, 17 January 2009

Wake up call di hari minggu

*rasa cam nak bunuh diri je, dok kacau tidoq aku*



Hari ini hari Ahad. Hari aku tidur tahap dewa. Aku dapat wake up call pepagi buta pukul 8.01am. Well tak de lah pagi buta sangat tapi bagi aku ia tetap pagi-pagi buta. Time is precious....my precious (sebut ala-ala Gollum LOTR). Aku ulang my precious....
Wake up call yang aku dapat berbentuk text message:



Saya sampai office pukul 1030/1100am.

regards,

Your beloved boss.






Aku dalam keadaan mamai on the dot aku reply balik msg boss aku:


OK.


Kemudian aku tersedar. Alamak, fuck! apa aku balas? Aku check balik outbox. Damn it. Aku balas OK, ok. Kenapa aku mesti balas OK, ok. Aduh! Kenapa aku tak cakap je, "Boss, aku takde di KL lah. Aku balik kg", atau pun "Boss aku nak pi picnic hari ni, tak boleh datang la", atau pun "Boss, kucing aku due hari ni la. Air ketuban dia dah pecah, masuk sepital kena bedah". Awat la aku tak bagi salah satu daripada alasan tu.

Dengan perasaan yang merajuk teramat sangat aku bangun hempas-hempas (kononnya protes la tu) capai towel terus mandi dalam keadaan merajuk. Apa pun aku masih berjaya menyiapkan nasi goreng kampung dan aku tapau ke office walau pun aku tau boss mesti belanja makannya lah. Ini pekerjaan kedua selepas Le Tour de Langkawi aku bekerja pada hari ahad. Shit! Melepas rancangan NONA aku di TV3.

Aku dikerah menyiapkan claim dia sebab due date esok. Aku memang sayang la kat ko wahai si boss. Esok due date hari ni baru kelam kabut nak buat. Yeah! Amalkan selalu. Aku memang bangga dengan ko. Tapi ingat aku nak 10persen. Dengar baik-baik wahai boss 10 PERSEN. Kalo ko tak bagi aku, aku bakar office ko.

Wait a minute. Kenapa pandangan aku kabur hari ini? Aku raba mata, damn it lagi! Aku tak pakai spec rupanya. Celake lah.


Ok, aku tengok drama swasta semalam tajuk Hantu Raya. Drama itu sangat best. Oh! Aku sangat takut, aku akan chow sin serentak dengan Mr. Boss. Aku tak stay back. Nanti ada je kawan-kawan yang aku jumpa bermata merah di office ni. Mata merah sebab sakit mata tak pe, buatnya mata merah menyala dok tenung aku semacam je, mampus aku takut. Aku sangat penakut.




3 comments:

peej said...

kalau dpt 10%..hulur2 la 1% tang sini pulak..haha..

ish takut la dok office sorang2..x pasal tgk hantu raya teman kerja pulak..heheh..

JMAM said...

Insyallah..nanti dapat Best PA award... pastu bonus 10 bulan dengan kenaikan gaji sebanayak 75% end year nih nanti... betul tau your boss baru call I tadi...
hi..ha..huu x100

My Spirit Finger said...

5% utk Jmam