Monday, 23 November 2009

Malang tidak berbau

Saya masih lagi tidak sihat. Hidung dok bersoksek soksek dan batuk batuk hingga saya rasa seperti mau keluarkan tekak kasi polish baik punya lepas tu sumbat balik di tempat asalnya. Ke klinik? Oh tidak...lupakan saja. Saya tidak suka ubat dan tidak suka jarum. Melihat ubat dan jarum membuatkan saya automatically migraine.

Semalam,
Saya tapaukan nasi cantik punya dalam bekas pinjaman dari wani (nama sebenar) dan berlaukan ayam besar masak merah yang sekali pandang kelihatannya seakan-akan zaida (nama sebenar). Ditambah dengan sayur masak kunyit dan udang (tapi tak ambik udang) ambik sayur je dan kuah dari masak asam pedas melaka, very temptation, buat bekalan untuk dinner.

Bila sampai rumah hati berbunga-bunga mau makan bekalan yg ditapau tadi. Dengan penuh gaya, pejam mata dan masukkan tangan dalam beg meraba-raba mengambil bekas biru dengan penuh gaya. Tetiba, apasal macam kosong je beg aku ni. Saya buka mata dan saya mula histeria tahap dewa. Rupa-rupanya saya tertinggal bekas biru pinjaman dari wani dan lauk ayam yang macam zaida di oficeeeeeeeeee!!!!!!!!!! Huwaaaaaaaaaaaaaaa.......hancur hatiku!!!

Pagi ini,
Akibat tidur terlalu nyenyak macam haram hingga lupa nak set alarm, telah terbangun lambat dan bersiap cepat macam celaka. Buka beg tetiba bau harum keluar, alamak perfume tumpah pulak ka. Sekali seluk tangan tersentuh sesuatu yang berlendir, bad word! (kata ganti untuk perkataan yang tidak elok dan tidak senonoh ataupun makian dan cemuhan). Yogurt yang memang berada dalam beg TUMPAH!!! Malang lagi.....Beg telah dibuang dan keluar ke pejabat dalam keadaan hampa. Huwaaaaaaa!!!!


2 comments:

Tijah said...

cer makan sesudu vicks 3 kali sehari. insyaallah.....
baik...

ija said...

Huh! Tak ada la panjang sgt entry ni. Buat la sampai dua page. Baru la betul tak dak kerja kak.

Patu, hari2 update. Haa...

Haha!